Εγγραφή στο Newsletter

ΕλληνικάEnglish

"Θεραπευτικές" Ομάδες

Εκτύπωση E-mail

Ομάδες Μελών

Αντιπαραθετική Ομάδα

Με την συντονιστική και μόνο παρουσία προσωπικού, τα μέλη προχωρούν στην εκτόνωση των συναισθημάτων τους. Επίσης κατανοούν την ανάγκη έκφρασης ή διαχείρισης  των βιαιότερων από αυτά με διαλεκτικό τρόπο.

Ομάδα Αλληλοβοήθειας

Τα μέλη  αλληλοϋποστηρίζονται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των προσπαθειών τους.

 

Ομάδες με την παρουσία συντονιστή και συν-συντονιστή

Ομάδα Ανασκόπησης και Προετοιμασίας 24ώρου

Τα μέλη καλούνται να καταθέσουν τα βιώματα της προηγούμενης ημέρας και να δηλώσουν τις προσδοκίες τους για το τρέχον 24ώρο.

Ομάδα Προετοιμασίας και Ανασκόπησης Σαββατοκύριακου

Τα μέλη δηλώνουν τις επιθυμίες, τους στόχους και τις προσδοκίες τους για το διήμερο ή  τοποθετούνται σχετικά με το αν αυτά πραγματοποιήθηκαν και τι αισθάνθηκαν από την επιτυχία ή όχι του προσδοκώμενου στόχου.

Ομάδα Αναδόμησης Συμπεριφοράς

μέσα από ένα οδοιπορικό διατύπωσης σκέψεων, συναισθημάτων, επιλογών το άτομο καλείται να επικοινωνήσει  με την ομάδα αναζητώντας πρακτικές λύσεις για τα προβλήματα του. Χωρίς κατευθυντικό ή παρηγορητικό ρόλο η ομάδα ενθαρρύνει το άτομο να αποφασίσει και να επιλέξει.

Ομάδα Έκφρασης και Διαχείρισης Βιωμάτων

Μέσα από την έκφραση  βιωμάτων, συναισθημάτων και αναμνήσεων του, ο πρώην χρήστης καταλήγει με μία συνεχή σύγκριση της προηγούμενης και της σημερινής του ζωής, μεταξύ των οποίων πρέπει να επιλέξει.

Ομάδα Αναστοχασμού

Αναδεικνύονται οι - έστω και μικρές - επιτυχίες, στο πλαίσιο των απεξαρτητικών προσπαθειών. Το άτομο ενισχύεται να τις αναγνωρίσει, ώστε κατ΄ αρχή να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση του και στη συνέχεια να προχωρήσει στη διαμόρφωση νέων υψηλότερων στόχων ζωής.

Ομάδα Οικογενειακού Φωτογράμματος

Μέσω οικογενειακών φωτογραφιών, τα μέλη εκφράζουν και διαχειρίζονται οικογενειακά βιώματα, τα οποία συνδέονται με το σύμπτωμα της εξάρτησης. Αποκωδικοποιείται το νόημα της εξάρτησης σε σχέση με τη δυναμική της οικογένειας. Επισημαίνεται ο ρόλος του κάθε μέλους της οικογένειας.

Ομάδα Σωματικής Έκφρασης και Επικοινωνίας

Με τη χρησιμοποίηση  του σώματος ως μέσου εναλλακτικής έκφρασης επιδιώκεται η κινητοποίηση του ενδιαφέροντος για τη βελτίωση του. Ταυτόχρονα γίνεται αντιληπτό ότι από το σώμα μπορούν να προκύψουν απολαύσεις και ηδονές  χωρίς τη χρήση κάποιας ουσίας.

Ομάδα Ψυχοδράματος

 

Ομάδα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης

Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή κάθε μέλος της ομάδας φτιάχνει και παρουσιάζει στην ομάδα την προσωπική του ψηφιακή ιστορία. Τα μέλη έρχονται πιο κοντά στην ψηφιακή τεχνολογία και βρίσκουν έναν άλλο τρόπο έκφρασης.

Ομάδες δραστηριοτήτων

Κάθε μέρα πραγματοποιούνται διάφορες ομαδικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν χορό, φωτογραφία, yoga, μαγειρική, κηπουρική, γυμναστική, χειροτεχνία, λογοτεχνία και άλλα.

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική > Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα